Wij van Magical Tabletop geloven in gebundelde krachten en het zichtbaar maken van mooie dingen. Het is dan ook onze missie om andere makers in beeld te brengen. Via deze website willen we hun informatie en aanbod verzamelen, de ruimte geven zich uit te drukken en hen zichtbaar maken voor liefhebbers van de hobby.

Met makers bedoelen we allerhande (kleine) bedrijven, maar ook tekenaars, webshops of betaalde vertellers.

Makers leveren zelf informatie en foto’s aan en wij geven hen ruimte op onze website om te stralen. We delen hen op in categorieën en zorgen dat alles helder en overzichtelijk blijft voor wie er echt toe doet: de liefhebber.

De liefhebber is de fan. Of deze nou net begint of op zoek is naar dat ene boek, een tekening op maat of een nieuw stuk terrein voor op tafel; hier zitten ze meer dan goed.

Wil je ons helpen onze missie te verwezenlijken? Ga dan naar deze pagina als je op zoek bent naar een bedrijfje of deze pagina als je zelf wil meedoen aan dit project!

missie-DND

missie-streaming

Over ons

Hoi, wij zijn Chris en Michele, wij zijn de mensen achter Magical Tabletop.

Magical Tabletop is een uit de hand gelopen hobby.  In 2019 leek het Chris een leuk idee om eens in een Warhammerwinkel te kijken. Chris vond het een leuk spel en wilde weten wat Michele er van vond. Michele was vooral meteen gepakt door het schilderen waar Chris het spelelement op dat moment leuker vond. Dit resulteerde in de aanschaf van een Starterset en Chris was ook om in het schilderen. Daarna volgde een hele storm van aankopen. De hobby liep hard uit de hand. We waren ook al in de wereld van Dungeons en Dragons beland. Hierop volgden nog meer aankopen. Denk aan bijv. 3D printers, een hele boel verfmateriaal, naslagwerken en diverse bordspellen met miniaturen.

Hoe ging het verder?

Op het internet vonden we gelijkgestemden. Via deze mensen kwamen we weer in aanraking met de sociale mediakant van de hobby.  We begonnen met een facebookpagina en plaatsten daar foto’s en filmpjes over wat we deden. Op sociale media zagen we heel wat vragen en besloten om deze te gaan beantwoorden in filmpjes die we op ons Youtube-kanaal plaatsten. We maakten er onze missie van deze filmpjes op Youtube te plaatsen zodat de community (nog) altijd toegang heeft tot deze informatie.

Hierop volgde weer een storm van gekke en doldwaze besluiten. We besloten een hele werkbank te bouwen en daarbij ook de mogelijkheid tot het opnemen van de video’s en het uitzenden van een livestream. We kochten hier de nodige spullen voor: camera’s, verlichting en alles wat je nodig hebt om video’s te kunnen maken. Zo liep alles nog verder uit de hand en Magical Tabletop ging van een hobby naar een klein begrip.

Waar we nu zijn…

Inmiddels hadden we ook wel door dat deze hobby niet gratis is en zijn we gaan zoeken naar mensen die ons wilden helpen en ondersteunen. Deze vonden we onder andere bij SceneryWorkshop. Samen zijn we aan de slag gegaan met de eerste reeks video’s waarin we uitleggen van het begin tot het eind wat je kan doen binnen de hobby: van je eerste aankoop tot een hele tafel vol terrein.

Deze samenwerking beviel zo goed dat we besloten hebben om de samenwerking voort te zetten om jullie van video’s te kunnen blijven voorzien. Uiteraard zijn we daar heel blij mee. Dank je wel, Patrick van SceneryWorkshop.

Groetjes,
Chris en Michele