Project Epos staat in de community bekend om haar laagdrempelige maar gelaagde one-shots die ideaal voor beginners zijn, en een nieuw avontuur is nu (gratis!) beschikbaar ter ere van hun drie jarige bestaan!

In het avontuur “De Steen van Kaukol” is er een simpele inzet waar beginnende spelers en vertellers makkelijk mee overweg kunnen. Een dorpje is ziek en geen ritueel of medicijn biedt uitkomst, dus helden moeten afreizen naar een tombe in het woud om een magische steen met antwoorden te vinden. Geen ingewikkelde politiek, geen gecompliceerde monsters en geen langdradige scenes maar boven alles een verhaal wat een duidelijke verwachting schept.

De beginnende helden krijgen te maken met spoorzoeken, een gesloten deur (wie kent hem niet?), wat simpele valstrikken, eventueel drie korte gevechten en een spannend raadsel dat enorm voor de hand ligt en toch voor discussie onderling zorgt.

De toevoeging van een geheime kamer + encounter, statblocks van vijanden en de unieke magische steen maken het verhaal compleet. Wie goed oplet merkt trouwens dat de gevonden magische steen van Kaukol veel weg heeft van een bepaalde digitale assistent en tevens zoekmachine, wat leidt tot een komische revelatie.

“De Steen van Kaukol” geschreven met het oog op beginnende vertellers en spelers en bedoelt voor helden vanaf level 1 voor een mooie introductie aan het rollenspel in het algemeen.

“De Steen van Kaukol” is nu gratis te downloaden via https://projectepos.nl/kaukol