Jaren geleden wisten de moedige dwergen van het Saffieren Slot een machtige draak uit het Siguld Woudland te verjagen. Iedereen weet echter dat draken een goed geheugen hebben en niet snel hun nederlagen vergeten of vergeven. Als jaren later de zoon van deze draak in het woud verschijnt en de magische smederij van de dwergen probeert open te breken vrezen de dwergen van het Saffieren Slot het ergste. Moed gevraagd, helden gezocht!

In “De Schaduw over de Zilverstaal Hal”, een nieuwe setting + mini-campaign van Project Epos, gaan helden het gevecht aan met de vurige lava-wyrm Volwyk in een poging het woudland en de dwergen van het Saffieren Slot te redden.

Laagdrempelig, maar gelaagd

Zoals bekend van Project Epos is de tekst en uitleg van het verhaal in het Nederlands, maar blijven de speltermen gewoon in het Engels. Wel zo handig en makkelijk om geen gedoe met regels te krijgen. Het avontuur biedt een spannende insteek met een machtige vijand, maar ook met genoeg extra materiaal om een lang verblijf in het Siguld Woudland te ondersteunen. In naam van de dwergenheer van het Saffieren Slot kunnen helden gevraagd worden connecties te leggen met de druïdes van Sparswald of het op te nemen tegen de ondode harpij Ymphini.

Optionele dreiging

Op zoek naar de diepere laag? Voeg een nieuwe vijand toe in de vorm van Aurelia. Deze witte draka (dragonborn) heeft het voorzien op het Saffieren Slot en speelt een gewiekst spel wat de helden tot twijfel kan brengen in waar en wanneer ze moeten toeslaan. In het boek omschreven zijn plothaken om haar te verweven met de verhalen van de helden of haar dreiging voorbode te geven.

Een complete ervaring

“De Schaduw over de Zilverstaal Hal” is bedoelt voor helden rondom level 7, maar dankzij diepgaande uitleg en een focus op het verhaal valt het avontuur en de setting gemakkelijk aan te passen naar elke groep helden. In het boek ontdek je verder veertien nieuwe vrienden en vijanden, 15 nieuwe magische voorwerpen en gruwelijk gave illustraties en maps.

Het boek is nu online te krijgen via https://projectepos.nl/zilverstaal